jouw-persoonlijk-pensioen

TopHeaderSmall

Pensioenen De Fracties definitief naar Pensioenfonds PGB

jun 22, 2022

Pensioenfonds De Fracties draagt vanaf 1 juli 2022 alle opgebouwde pensioenen aan Pensioenfonds PGB over. De toezichthouder De Nederlandsche Bank is akkoord. De overgang per 1 juli 2022 gaat daarmee definitief door. Werknemers van Bunge Loders Croklaan bouwen vanaf 1 maart 2022 al pensioen op bij Pensioenfonds PGB.

Waarom de overstap naar Pensioenfonds PGB?
Voor Pensioenfonds De Fracties werd het steeds uitdagender om een goed pensioen te regelen voor alle deelnemers en gepensioneerden. De uitvoeringskosten waren relatief hoog. Omdat Pensioenfonds PGB groter is dan Pensioenfonds De Fracties krijgen deelnemers, ex-deelnemers en gepensioneerden een betere service en zijn er meer beleggingsmogelijkheden. Door de grootte van Pensioenfonds PGB is het pensioen toekomstbestendiger en is de kans op een goed pensioen groter na de overgang.

De overgedragen pensioenen gaan nog licht omhoog of omlaag
Alle deelnemers, ex-deelnemers en gepensioneerden krijgen eind september van Pensioenfonds De Fracties een opgave van de overgedragen pensioenbedragen. Daarbij geven wij ook aan of het pensioen is verhoogd of verlaagd in verband met de overgang. Dit is afhankelijk van de dekkingsgraden per eind juni. Deze zijn medio juli bekend. Er volgt dan een nieuwsbericht op pensioenfondsdefracties.nl. Eind mei was de dekkingsgraad van Pensioenfonds De Fracties iets hoger dan de dekkingsgraad van Pensioenfonds PGB. Als dit zo blijft kunnen we de pensioenen licht verhogen.

Pensioenfonds De Fracties treedt in liquidatie
Door het besluit van het bestuur treedt Pensioenfonds De Fracties in liquidatie. Dit betekent dat Pensioenfonds De Fracties naar verwachting begin 2023 wordt opgeheven.

Wil je meer weten?
Meer informatie vind je op pensioenfondsdefracties.nl en pensioenfondspgb.nl/defracties.

Leave a comment